Ελευθερίας Έκφρασης Ελευθερίας Έκφρασης
Αναζήτηση Επικοινωνία Χάρτης
 
Αρχή
Τελευταία  νέα
Εκδόσεις Η.Π.Α
Διεθνείς εκδόσεις
Βίντεο
Σχετικές ιστοσελίδες
Η άποψή σου
Εγγραφή



H Έκθεση “Tι Είναι η Σαηεντολογία;”
 
σελίδα    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13  |   14  |   15  |   16  |   17  |  


Καταγγελία  Παραβιάσεων  Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων


Έλληνες πολίτες μαζί με διαπρεπείς καλλιτέχνες, υπέρμαχους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με χιλιάδες άλλους Ευρωπαίους πολίτες καταγγέλλουν την κυβερνητική καταπίεση της ελευθερίας της συνείδησης στην Γαλλία.

“Η ελευθερία της σκέψης είναι υπό πολιορκία”, είπε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Kirstie Alley σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που συγκεντρώθηκαν σε ένα εστιατόριο στη διάσημη Place de la Bastille στο Παρίσι στα τέλη του 2000.

Τα λόγια της Alley, ενδυναμωμένα και από τα λόγια του θρύλου της μουσικής Isaac Hayes – που στη συνέχεια μεταδόθηκαν και αντήχησαν σ’ όλο τον κόσμο μέσω των εφημερίδων – προστέθηκαν στη διεθνή φωνή που αυξάνεται αντιτιθέμενη στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γαλλία.

Έξω από το χώρο που δινόταν η συνέντευξη τύπου, ένα πλήθος 8.000 ατόμων είχαν συγκεντρωθεί – μαζί με αντιπροσωπεία Ελλήνων πολιτών – που αποτελείτο από μέλη πολλών θρησκειών, περιλαμβανομένων Χριστιανών, Ινδουιστών, Μουσουλμάνων Σαηεντολόγων και άλλων.

Μαζί με εξέχοντες υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Βαστίλης είχαν έρθει τόσο για να καταγγείλουν τις κυβερνητικές απόπειρες καταπίεσης των ελευθεριών της συνείδησης, του λόγου, της συνάθροισης και της θρησκείας στη Γαλλία όσο και για να καλωσορίσουν την άφιξη των δρομέων του μαραθωνίου, που τερμάτιζαν μια πορεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφού διέσχισαν μια απόσταση 2.000 χλμ στη Γαλλία. Η διεθνής αυτή συνάντηση δρομέων που προέρχονταν από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, που οργανώθηκε από το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας Διεθνώς, ξεκίνησε από το Ανάκτορο του Βασιλιά του Βελγίου στις Βρυξέλες το φθινόπωρο για μια πορεία, η οποία τους έφερε να περάσουν μέσα από περισσότερες από 100 γαλλικές πόλεις και κωμοπόλεις.

Χιλιάδες Σαηνετολόγων. Συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Kirtsie Alley και Isaac Hayes, και μέλη άλλων θρησκειών ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Παρίσι για να απαιτήσουν την ματαίωση ενός νομοσχεδίου που νομιμοποιούσε καταπιεστικά μέτρα εναντίον των θρησκειών στη Γαλλία.

Σε κάθε τους στάση, οι μαραθωνοδρόμοι και οι οργανωτές ενημέρωναν τους πολίτες για τις συνεχείς προσπάθειες υπονόμευσης των δημοκρατικών ελευθεριών στη γαλλική δημοκρατία από μια χούφτα εξτρεμιστές πολιτικούς και παρότρυναν για υποστήριξη του γαλλικού Συντάγματος, της Γαλλικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πλήθη Γάλλων πολιτών και επισήμων υπέγραψαν μια “Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”, η οποία πιέζει τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τις θρησκευτικές διακρίσεις στη Γαλλία.

Άρνηση της Ελευθερίας του Λόγου και της Συνάθροισης.

Η ανάγκη για ένα μήνυμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη.

“Η Γαλλία οδηγείται σε μια κατάσταση φασισμού από εξτρεμιστές. Αυτό αφορά όλους τους Ευρωπαίους”, είπε η Φλωρίτα Γερασιμίδου, μία από τους πολλούς Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία στο Παρίσι. “Ο κόσμος μας είναι πολύ μικρός σήμερα για να επιτρέψει σε μια τέτοια επικίνδυνη τάση να αναπτυχθεί, χωρίς να δράσει. Μπορούμε να μάθουμε από την ιστορία, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την επαναλάβουμε”.

Στελέχη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για τις κατάφωρες παραβιάσεις των πολιτικών ελευθεριών στη Γαλλία, περιλαμβανομένων των προσπαθειών της τελευταίας στιγμής από μερικούς επισήμους να αρνηθούν την άδεια για την ειρηνική διαδήλωση – μια απόπειρα που περιγράφηκε από έναν εκφωνητή της πορείας ως “προσχεδιασμένη καταπίεση με πρόθεση να προκαλέσει τη μέγιστη παρενόχληση και να αρνηθεί στους Γάλλους πολίτες τα συνταγματικά τους δικαιώματα της ελευθερίας συνάθροισης και λόγου, αποκλειστικά και μόνον λόγω της θρησκευτικής τους ιδιότητας”. Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Παρίσι ξεκίνησε νομική δράση επικαλούμενη κατάχρηση εξουσίας.

Το Ασοσιέιτεντ Πρες αναφέρει ότι ο Αιδεσιμότατος John Carmichael, παρουσιάζοντας στο Παρίσι το διεθνές γραφείο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σχέση μεταξύ θρησκειών, είπε: “Είναι ιδιαίτερα άσχημο το ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση εναντίον των θρησκευτικών μειονοτήτων. Τώρα προσπαθούν να μας εμποδίσουν να ακουστούμε. Αλλά δε θα μας κάνουν να σιωπήσουμε”.

Αλλά οι μεγαλύτερες ανησυχίες εκφράστηκαν στην “πορεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, όπου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είπαν ότι η νομοθεσία στη Γαλλία, θα φέρει τη θρησκευτική ελευθερία εκατοντάδες χρόνια πίσω. (δες σχετικό θέμα σελ.6)

Προσωπικότητες και Θρησκευτικοί Ηγέτες Καταγγέλλουν

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε στην Πλατεία της Βαστίλης, ο Isaac Hayes, η Kirstie Alley, άλλοι καλλιτέχνες και υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέγραψαν μια “Διακήρυξη για την Προσωπική και Πνευματική Ελευθερία”, η οποία καταδικάζει την καταπίεση των θρησκευτικών και των άλλων βασικών ελευθεριών στη Γαλλία.

Διαρκούσης της συνέντευξης τύπου, οι χιλιάδες που είχαν ταξιδέψει απ’ όλη τη Γαλλία και την Ευρώπη για να συγκεντρωθούν στην πλατεία της Βαστίλης παρέμειναν επί πάνω από τρεις ώρες – παρά την ανατριχιαστική παρουσία μιας δύναμης περίπου 300 αστυνομικών του σώματος καταστολής εξεγέρσεων, που εμφανίστηκαν μέσα στο απόγευμα, σταλμένοι από τις γαλλικές αρχές.

“Αν σήμερα πρόκειται για τη θρησκεία, τι θα είναι αύριο;”, είπε ο Isaac Hayes. “Λεω προς τη Γαλλία: Κάνετε αυτό που κηρύσσετε και ακολουθήστε το Σύνταγμά σας. Βρισκόσασταν σ’ αυτή τη θέση και ξέρετε πώς είναι. Γίνετε έντιμοι. Γίνετε ρεαλιστές”.

Η Kirstie Alley πρόσθεσε: “Πρέπει να εξασφαλίσουμε τα νομικά, ηθικά και θρησκευτικά δικαιώματα αυτής της μεγάλης χώρας, καθότι είναι πολύτιμα για τους καλλιτέχνες του κόσμου”.

Ο ηγέτης της Κελτικής Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία, ένας γιατρός και ο νικητής εκ μέρους της Γαλλίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision του 1999, μίλησαν για διακρίσεις στη Γαλλία και για την αναγκαιότητα να ξεπεραστεί το σημερινό εξτρεμιστικό πολιτικό κλίμα, προκειμένου να αποκατασταθούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι δημοκρατικές αξίες. Ο Αμερικανός Irwin Sarnoff, Πρόεδρος των Φίλων των Ηνωμένων Εθνών, σύγκρινε την καταπιεστική μεταχείριση αξιωματούχων της σημερινής γαλλικής κυβέρνησης με την Εποχή του McCarthy στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι.

Η Πίεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αυξάνεται

Η γαλλική κυβέρνηση θεωρείται τώρα από διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως η πλέον εξτρεμιστική και καταπιεστική χώρα της Δυτικής Ευρώπης ως προς τη θρησκευτική ελευθερία.

Εν όψη της αυξανόμενης διεθνούς ανησυχίας για την εξτρεμιστική τάση κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γαλλία, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε μιαν απόφαση το Νοέμβριο του 2000 για να ξεκινήσει μια έρευνα για τις διακρίσεις κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Γαλλία. Μια αίτηση από 40 θρησκευτικές μειονότητες στάλθηκε επίσης στον Πρόεδρο της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητώντας την αρωγή του Συμβουλίου προκειμένου να ανατραπεί ένα καταπιεστικό διάταγμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας.

Ο αντίκτυπος και η βαρύτητα της κατάστασης οδήγησε επίσης στην ομόφωνη ψήφιση μιας απόφασης από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, στα τέλη του 2000, η οποία επικρίνει τη Γαλλία για τη μισαλλοδοξία της εναντίον μιας ευρείας γκάμας θρησκευτικών μειονοτήτων.


Προηγούμενη Επόμενη
 
Κορυφή σελίδας
 
Προηγούμενη | Γλωσσάριο | Πιναχας Περιεχομενων | Επόμενη |
| Εξέταοη | Σχετιxές Πλευρές | Bιβλιοπωλείο | Αρχή Page |
Ελευθερίας Έκφρασης
© 2002-2008 Εxxλησία της Σαηευτολογίας Διεθυώς. 'Ολα τα Διxαιώματα xρατημέυα. Για πληροφορία σημάτωυ